COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatului Axinte Victor Ion sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

          În referatul cu propunere de arestare preventivă, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

Din probele administrate până în acest moment al desfășurării cercetărilor a rezultat că, la data de 22.03.2017, ora 23:22, inculpatul Axinte Victor Ion, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, a condus un autoturism pe b-dul Socola, dinspre șos. Bucium către Podu Roș și, la intersecția cu str. Bucium, pe fondul vitezei excesive și a consumului de băuturi alcoolice, a intrat în coliziune cu un alt autoturism ce se deplasa  în același sens de mers.

În urma impactului, autoturismul lovit de inculpat a fost proiectat pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune cu un autoturism taxi, condus dinspre Podu Roș către șos. Bucium.

În urma accidentului rutier a rezultat decesul conducătorului autoturismului lovit de inculpat și vătămarea corporală gravă a pasagerei aceluiași autoturism.

În urma analizelor medicale a rezultat faptul că inculpatul Axinte Victor Ion a prezentat valori însemnate ale alcoolemiei, de 1,95 g %0, prima probă și de 1,80 g%0, a doua probă.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

          Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

            Informații noi: Instanța a admis propunerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași de arestare preventivă pentru o durata de 30 zile.