ROMÂNIA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL IAȘI

Iași, str. Vasile Conta nr. 28, jud. Iași, cod poștal: 700106;

tel: 0374/128.220; fax: 0232/212.578,  e-mail: pca_iasi@mpublic.ro; operator date cu caracter personal nr. 2745


NR. 3188/VIII/3

       

COMUNICAT DE PRESĂ

  

 

La data de 11.09.2017, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Vaslui – Serviciul de Investigații Criminale au procedat la identificarea și reținerea pentru 24 de ore a numitului POPA ȘTEFAN, cetățean român, pe numele căruia autoritățile judiciare germane au emis un mandat european de arestare.

Numitul POPA ȘTEFAN este cercetat pentru infracțiunea de furt calificat, faptă ce este prevăzută de paragrafele 242 și 243 din Codul penal german, iar durata maximă a pedepsei sau a măsurii de siguranță privativă de libertate care poate fi aplicată pentru infracțiunea săvârșită este de 10 ani închisoare.

Numitul POPA ȘTEFAN este cercetat de autoritățile judiciare germane cu privire la faptul că la data de 05.04.2016, a pătruns în clădirea unui parc de distracții situat în localitatea Eisenberg, prin escaladarea unei ferestre și spargerea unui panou și a sustras din interiorul a 6 mașini de jocuri suma de 5000 euro.

          Persoana reținută a fost condusă la Curtea de Apel Iași cu propunere de a se lua măsura arestării provizorii pentru 15 zile, urmând ca în această perioadă sa fie prezentat mandatul european de arestare în vederea predării persoanei autorităților judiciare germane.

Update: Instanta a admis propunerea procurorilor de arestare preventiva pentru o durata de 15 zile urmand ca in aceasta perioada sa fie prezentat mandatul european de arestare.

 

                

PROCUROR GENERAL,

Florin-Daniel CĂȘUNEANU