ROMÂNIA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL IAȘI

Iași, str. Vasile Conta nr. 28, jud. Iași, cod poștal: 700106;

tel: 0374/128.220; fax: 0232/212.578,  e-mail: pca_iasi@mpublic.ro; operator date cu caracter personal nr. 2745


                

 

 

       

        COMUNICAT DE PRESA

 

  

 

         Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului AXINTE VICTOR ION sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culp㔠și „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”.

            În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

            În seara zilei de 22.03.2017, după ce a consumat băuturi alcoolice în incinta unui restaurant, inculpatul AXINTE VICTOR ION a condus un autoturism pe străzile din mun. Iași, deși avea o îmbibație alcoolică de 2,05 g/litru alcool pur în sânge.

            La intersecția bulevardului Socola cu strada Bucium, datorită stării de ebrietate și vitezei de deplasare (aproximativ 155 km/h), inculpatul AXINTE VICTOR ION a izbit din spate un alt autoturism ce tocmai plecase de la semafor pe aceeași bandă de circulație și în aceeași direcție, proiectându-l pe sensul opus de circulație, unde a intrat în coliziune cu un autoturism echipat taxi.

            În urma impactului deosebit de violent a rezultat decesul a două persoane aflate în autoturismul lovit din spate de autoturismul condus de inculpat.

            Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare Curții de Apel Iași.

            Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei și trimiterea rechizitoriului în instanță, spre judecare, situație care nu poate, în nici un fel, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

                   

PROCUROR GENERAL,

Florin-Daniel CĂȘUNEANU