ROMĀNIA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LĀNGĂ CURTEA DE APEL IAŞI

Iaşi, str. Vasile Conta nr. 28, jud. Iaşi, cod poştal: 700106;

tel: 0374/128.220; fax: 0232/212.578,  e-mail: pca_iasi@mpublic.ro; operator date cu caracter personal nr. 2745


                

 

       

       

COMUNICAT DE PRESA

  

 

         La data de 23.06.2016, procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Curtea de Apel Iaşi cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Vaslui – Serviciul de Investigaţii Criminale au procedat la identificarea şi reţinerea pentru 24 de ore a numitului CATARĂU EDUARD, din Republica Moldova, persoană pe numele cărora autorităţile judiciare austriece au emis un mandat european de arestare. 

 Numitul CATARĂU EDUARD este acuzat de autorităţile austriece  de comiterea infracţiunilor de furt calificat prin intrare prin efracţie, utilizarea neautorizată a vehiculelor, falsificarea documentelor oficiale, īn total 6 infracţiuni, constānd īn aceea că, īn timpul nopţii de 15.06.2016, la Hohenems, EDUARD CATARĂU este suspectat de comiterea unei spargeri īn magazinul de comercializare de autovehicule MD CAR de unde a sustras un autocamion-patformă Mercedes, remorcă şi instrumente (accesorii), īn valoare totală de peste 30.000 euro. De asemenea, sus-numitul a comis o tentativă de furt la magazinul M& M din HOHENEMS, iar īn luna iunie 2016 a folosit documente de identitate false, faptele pentru care este cercetată persoana solicitată sunt sancţionate cu o pedeapsă cu īnchisoarea de 5 ani īn Codul penal austriac.

Persoana reţinută va fi prezentată īn cursul acestei zile Curţii de Apel Iaşi cu propunere de arestare provizorie pe o durată de 30 zile īn vederea predării īn Austria.

 

                   

PROCUROR GENERAL,

Florin-Daniel CĂŞUNEANU