ROMÂNIA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL IAŞI

Iaşi, str. Vasile Conta nr. 28, jud. Iaşi, cod poştal: 700106;

tel: 0374/128.220; fax: 0232/212.578,  e-mail: pca_iasi@mpublic.ro; operator date cu caracter personal nr. 2745


                

 

 

       

 

       

COMUNICAT DE PRESA

  

 

 

         Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului GAFON IULIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui autovehicul având suspendat dreptul de a conduce şi părăsirea locului accidentului.

          În cursul zilei de 18.09.2016, inculpatul GAFON IULIAN a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Iaşi, iar instanţa de judecată a admis propunerea parchetului şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

          În referatul cu propunere de arestare preventivă, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

          În ziua de 17.09.2016, în jurul orei 17, în timp ce conducea autoturismul VW Golf cu nr. de înmatriculare Is 84 YLY pe şoseaua Nicolina din municipiul Iaşi, deşi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule, inculpatul GAFON IULIAN a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a pătruns pe trotuar, a accidentat două persoane, din care una a decedat şi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, abandonând autoturismul implicat în accident.

          Inculpatul GAFON IULIAN a fost depistat la aproximativ o oră şi jumătate de la momentul producerii accidentului şi, în urma testării cu aparatul tip Dragger, s-a constatat că prezenta o alcoolemie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea prelevării de probe de sânge.

          Totodată, din referatul procurorilor rezultă că la data de 10.06.2016 inculpatul GAFON IULIAN a fost depistat în trafic conducând acelaşi autoturism, având o alcoolemie de 2,25 mg/l alcool pur în sânge, motiv pentru care a fost întocmit dosar de urmărire penală şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

          Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

          Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

 

 

 

                   

PROCUROR GENERAL,

Florin-Daniel CĂŞUNEANU