ROMÂNIA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL IAŞI

Iaşi, str. Vasile Conta nr. 28, jud. Iaşi, cod poştal: 700106;

tel: 0374/128.220; fax: 0232/212.578,  e-mail: pca_iasi@mpublic.ro; operator date cu caracter personal nr. 2745


                

 

 

       

        COMUNICAT DE PRESA

 

  

 

         Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului GAFON IULIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului” (două infracţiuni), „conducerea unui vehicul fără permis (având suspendat dreptul de a conduce autovehicule) şi „părăsirea locului accidentului”.

            În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

            În ziua de 10.06.2016, inculpatul GAFON IULIAN a condus pe străzile din municipiul Iaşi autoturismul proprietate personală, deşi avea o îmbibaţie alcoolică de 2,25 g/l alcool pur în sânge.

            În ziua de 17.09.2016, deşi avea suspendat dreptul de a conduce vehicule ca urmare a săvârşirii infracţiunii sus-menţionate, inculpatul GAFON IULIAN a condus din nou autoturismul pe străzile din municipiul Iaşi şi pe şoseaua Nicolina a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a pătruns pe trotuar, a accidentat doi pietoni, dintre care unul a decedat în urma rănilor suferite.

            După producerea accidentului, inculpatul GAFON IULIAN a părăsit locul accidentului, a abandonat autoturismul avariat şi, după depistarea sa de către organele de poliţie, s-a constatat că avea o îmbibaţie alcoolică de 2,80 g/l alcool pur în sânge.

            Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Curţii de Apel Iaşi.

            Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei şi trimiterea rechizitoriului în instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate, în nici un fel, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

                   

PROCUROR GENERAL,

Florin-Daniel CĂŞUNEANU