COMUNICAT DE PRESA

08.06.2016

 

 

 

 

La data de 07.06.2016 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași au dispus trimiterea in judecata a numitului Boronea Constantin-Romulus, Șef al Centrului Medical Județean IAȘI, fiind retinute in sarcina sa comiterea a doua infractiuni de conflict de interese in forma continuata, dupa cum urmeaza:

 

 1. Inculpatul Boronea Constantin Remulus,  în perioada 01.01.2010 – 01.04.2014, în calitatea sa de Șef al Centrului Medical Județean IAȘI, a luat decizia și întreprins numeroase demersuri pentru a-i asigura, la început soției sale numărul minim de pacienți asigurați din punct de vedere medical la C.A.S.A.O.P.S.N.A.J., înscriși pe lista sa de capitație, iar ulterior a acționat cu stăruință în vederea creșterii capitației Cabinetului de Medicină Individual㠄Boronea Domnița”, determinând astfel transferul  la această unitate medicală a unui număr de 297 asigurați MAI. În baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul a încheiat Protocolul privind decontarea contribuției personale din contravaloarea medicamentelor pentru asigurații M.A.I., înregistrat cu nr. 4300552, între unitatea pe care o conducea și Cabinetul de Medicină Individual㠄Boronea Domnița”. Toate aceste demersuri conjugate, fiind de natură a asigura un folos soției sale, realizează elementele constitutive ale infracțiunii de conflict de interese, în formă continuată faptă prev. și ped. de art. 301 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal.

 

2. Inculpatului Boronea Constantin-Romulus, în calitatea sa de Șef al Centrului Medical Județean IAȘI,  la data de 01.07.2011 a încheiat Contractul de prestări servicii privind decontarea contribuției personale din contravaloarea medicamentelor pentru asigurații M.A.I. nr. 366179-III, între Centrul Medical Județean IAȘI al M.A.I., în calitate de achizitor, și S.C. BELLADONNA PHARM S.R.L. IAȘI, în calitate de prestator, în condiții privilegiate pentru aceasta din urmă, consecința fiind dobândirea unui folos de către soția inculpatului constând în folosința unui spațiu aparținând societății comerciale sus mentionate, aspect ce realizează elementele constitutive ale unei alte infracțiuni de conflict de interese, faptă prev. și ped. de art. 301 din Codul penal.