COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

               La data de 25.06.2015, procurorii din cadrul PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ Curtea de Apel Iaşi cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Iaşi – Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri au procedat la identificarea şi reţinerea pentru 24 de ore a numitului ALEXANDRU DRAGOŞ VLAD din comuna Mogoşeşti, judeţul Iaşi, cetăţean român , întrucât pe numele acestuia autorităţile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare.

                   

                    Reţinerea acestuia s-a făcut în baza semnalării emise de către Biroul SIRENE Spania din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, acesta fiind depistat de lucrătorii de poliţie la domiciliul bunicii sale.

 

                    Numitul ALEXANDRU DRAGOŞ VLAD este acuzat de autorităţile spaniole de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi daune penale, constând în sustragerea în cursul anului 2014, împreună cu alte persoane constituite într-un grup criminal organizat, de cabluri suspendate de la liniile de contact pentru reţeaua feroviară din zonele Sagunto, Madrid şi Pamplona, infracţiuni prevăzută de Codul penal spaniol cu pedeapsa maximă de 20 ani închisoare.

 

                    Persoana reţinută a fost prezentată în cursul acestei zile Curţii de Apel Iaşi cu propunere de arestare provizorie pe o durată de 15 zile urmând ca în acest interval de timp să fie solicitat şi obţinut mandatul european de arestare în vederea predării persoanei autorităţilor spaniole.

 

                    Instanţa de judecată a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea provizorie a numitului ALEXANDRU DRAGOŞ VLAD pentru o durată de 15 zile.