COMUNICAT DE PRESA

 

 

               La data de 02.07.2015, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Iaşi – Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri au procedat la identificarea şi reţinerea pentru 24 de ore a numiţilor Raicu Mihăiţă Ciprian şi Raicu Romică, din municipiul Iaşi, persoane pe numele cărora autorităţile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare.

 

                Numiţii Raicu Mihăiţă Ciprian şi Raicu Romică sunt  acuzaţi de autorităţile spaniole  de comiterea infracţiunilor de “rănire” şi “furt cu violenţă”, constând în aceea că ar fi agresat în luna mai 2015, în  localitatea Tomellosso, un alt cetăţean român şi i-ar fi sustras  o sumă de bani şi două telefoane mobile . Pentru aceste  infracţiuni Codul penal spaniol prevede  pedeapele  maxime de 3  ani , respectiv 5 ani închisoare.

 

                    Persoanele reţinute au fost prezentate în cursul acestei zile Curţii de Apel Iaşi cu propunere de arestare provizorie pe o durată de 30 zile în vederea predării în Spania.